Hustá rajčatová polévka

Oloupaný česnek (1–2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
2
Oloupaný česnek (1–2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
Dáme vařit žebra, přitom oloupeme brambory, očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky,… více o Netradiční bramboračka
Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Vařit pro děti během letních prázdnin není úplně jednoduché. Mají každou chvíli hlad, často… Celý článek
Její dorty jsou úplně jiné než ty, které vidíte v cukrárnách. Podobají se spíš velkým … Celý článek
Léto na chalupě má své kouzlo. A jestli nevíte, co budete vařit, nezoufejte. S našimi tipy si… Celý článek
Letní vedra jsou tu a mnozí milovníci kávy tak přecházejí na „ledový režim“ v podobě ledové… Celý článek
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj… více o Brambory zapečené se škvarky a zelím
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a osolíme (pokud použijeme nivu, tak nesolíme), eidam(nivu) nakrájíme také na… více o Sýrovo-kuřecí špíz
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou… více o Vepřové plátky v cikánské omáčce
Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme… více o Kynutý věnec
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. … více o Bábovka pro pilně pracující
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.… více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
1. Tři velké cibule nakrájíme a na oleji dočervena osmažíme. Přidáme kysané zelí a podlijeme trochu vodou, podle chuti… více o Zelný štrúdl
Vypracujeme těsto ze všech ingrediencí den předem. Vykrajujeme silnější tvary. Pečeme při 220°C cca 5 - 6 min podle… více o Měkké perníčky
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody… více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme… více o Anglické brambory