
2.5
Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené… více o Ovocné chutney
Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut. Cibuli… více o Švestkové chutney
Maso nakrájíme na ploché kousky. Kousky kuřete namažeme směsí z výše uvedených ingrediencí a v misce necháme uležet 24… více o Kuře po indicku
Věděli jste, že na těsto na pizzu vlastně vůbec nepotřebujete mouku? Můžete ho připravit i z… Celý článek
Podzimní dny s sebou přinášejí chladnější večery, ve kterých přijdou vhod teplé a vydatné… Celý článek
Snadné, chutné a levné, takové jsou recepty z brambor, které si můžete dopřát k obědu i večeři… Celý článek
Spousta lidí dělá kompot ze švestek, jablek nebo hrušek, ale zkusili jste někdy připravit… Celý článek
Z telecí kýty si nakrájíme plátky o hmotnosti 100-150 g.Naklepeme je , osolíme ,opepříme .Obalíme v hl .mouce , … více o Smažený telecí řízek
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka - musí zůstat křupavé), ostatní zleninu nakrájíme, pórek nasekáme na… více o Drsňácká mísa
Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky. Smícháme jogurt se solí a kořením a do vzniklé hmoty vmícháme maso. Přes noc dáme… více o Kuře v jogurtu
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet… více o Kuřecí slast
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do… více o Asijské tajemství
Zahřejeme na mírném ohni a mícháme,až se všechny suroviny spojí. Čokoládu nastrouháme na hrubším struhadle,přidáme… více o Řezy Margot
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme, a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k… více o Žampionová placka
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do jiné mísy, přidáme nakrájenou… více o Zapečené brambory s rybou a brokolicí
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně… více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka… více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v… více o Gratinovaná kuřecí prsa