
3
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl,… více o Kuřecí prsíčka na červeném víně
Jelení filé nebo části jelení kýty dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkami, švestkovými povidly a vínem.… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Červený olej vytvoříme rozpálením obyčejného oleje, do kterého přidáme nakrájenou feferonku. Pak to přidáme k masu a… více o Slepice v červeném oleji
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme… více o Kuřecí maso po horácku
Na vál prosejeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké… více o Tvarohové chrupinky
Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno),… více o Zabijačkové zelí
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Pak podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme dokud… více o Mrkvičková polévka
Vývar uveďte do varu, vsypte pokrájenou karotku a zlehka asi 20 minut povařte. Ke konci varu vložte maso. Nudle si… více o Jarní vývar s nudlemi a zeleninou
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří,… více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
1. Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkáčem, tymiánem a solí. 2. Necháme okapat, posypeme… více o Zadělávané dršťky
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho co máme zrovna doma pak… více o Zeleninová polévka se smetanou
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.). 2. Brambory… více o Tartiflette H. Michopulu
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před… více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem