Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu (minimálně na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu).
Z vyváleného těsta vykrajujeme menší kolečka a upečeme.
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
Krém: Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na plnění jiného cukroví.
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks slepeného cukroví.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku