Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu (minimálně na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu).
Z vyváleného těsta vykrajujeme menší kolečka a upečeme.
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
Krém: Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na plnění jiného cukroví.
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks slepeného cukroví.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky