
2.25
Z mascarpone, 2 žloutků (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promíchaný a ne moc… více o Pravé italské tiramisu II.
Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl,… více o Kanadské kuře II.
Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a kápneme do ní mandlový likér (Amaretto). Do kávy… více o Italské Tiramisu
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Vypracujeme těsto nudlové tuhosti, necháme 1/4 hodiny přikryté odpočinout, potom vyválíme "na stéblo" silné. … více o Boží milosti podle Anušky
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové… více o Palačinky plněné kuskusem
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný… více o Slovenský válený štrúdl
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a… více o Sytý čokoládový dort
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby mezitím mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle… více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Nejprve si připravte těsto: Do šesti ušlehaných bílků zamíchejte prášek na pečení a potom tam postupně přisypávejte… více o Jahodový dortík
1. vejce, cukr vymíchat do pěny, postupně přidávat olej 2. přidat mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr 3. nalít na… více o Ovocná bublanina jako od babičky
Suroviny vložíme do pekárny postupně. Prvně tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a… více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte… více o Párky s fazolemi
Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty… více o Dort třípatrový
Vše smícháme do hladka. Mažeme na rohlíky nebo tmavý chleba a nahoru mužeme dát feferonový salát se sýrem. více o Blesková pomazánka