
2.38
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se… více o Rybízová šťáva za studena
Meteorologové předpovídají, že se vrací vlna veder. A v takovém počasí možná oceníte k jídlu… Celý článek
Cuketa je úžasná a všestranná zelenina, kterou je navíc velmi snadné si vypěstovat na vlastní… Celý článek
Grilovací sezóna je konečně tady. Abyste si ji užili naplno, hodí se mít pár praktických… Celý článek
Pokud už vám docházejí nápady, jak zužitkovat cukety, máme pro vás tip. Udělejte z nich… Celý článek
Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného… více o Horehronské koleno
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno… více o Smažený sýr bez smažení
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl… více o Smetanové brambory – příloha
Na oleji orestujeme cibulku nasekanou na jemno. Na cibulku přidáme vepřovou konzervu (nakrájíme na kostičky, ať se… více o Špagety z konzervy
Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Hlubší pekáček (20x20) vyložte pečícím papírem. Máslo utřete s cukrem do pěny a pak… více o Brownie
Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme. Všechno ovoce v… více o Pečený čajíček
1.) Papriky opláchneme , zbavíme stopek , a jadérek . 2.) Mleté maso dáme do misky , přidáme nakrájenou cibulku ,… více o Plněné papriky s rajským přelivem
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme… více o Alsaský jablečný koláč
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne. … více o Pařížské kostky od Lucinky
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru,… více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí