Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku – tolik, aby vznikla kašovitá, středně hustá konzistence těsta. Z těsta děláme lžící na pánvi s troškou oleje placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Zdobíme dle chuti: slazeným tvarohem, javorovým sirupem, skořicovým cukrem, šlehačkou nebo grankem.
Podáváme jako dezert nebo jako hlavní chod. Do těsta můžeme přidat pár kapek rumu.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou