
4.33
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny. Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta… více o Apple pie – anglický jablečný koláč
Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. Do… více o Apple crumble
Nejprve prosijeme mouku s cukrem do mísy, poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby… více o Lemon Pie – citronový koláč
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme… více o Medová jablka
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý… více o Osvěžující citronová roláda
Všechny odřezky z koláčů rozmixujeme, přidáme džem, máslo, rum a rozinky a dobře promícháme. Tvarujeme kuličky a… více o Kuličky mišmaš
Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto… více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne… více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Uvaříme brambory ve slupce do měkka. Poté je nastrouháme na struhadle na hrubo, přidáme vejce a hrubou mouku a sůl.… více o Ovocné taštičky
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a… více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Ve velké míse (nebo kuchyňském robotu), šleháme dohromady máslo v pokojové teplotě (velmi důležité!), cukr a vanilku… více o Americký krém frosting na dort nebo muffiny
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm… více o Penne s hráškem a chřestem
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Cibuli a slaninu nakrájet na kostičky a opéct na jedné lžíci oleje. Nakrájet kapustu, na vysmaženou slaninu dát papriku… více o Kapusta
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,… více o Vynikající kuře na paprice