
3.8
Jablka nakrájíme na drobné kostičky. Vše ostatní smícháme a spojíme s jablky. 2 formy srnčího hřbetu vymažeme máslem,… více o Jablkový srnčí hřbet
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli… více o Rýžový srnčí hřbet
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Šalamounovy řezy patří k moučníkům, které si oblíbily celé generace. Možná je pekla i vaše… Celý článek
Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných… Celý článek
Domácí vanilkový extrakt je poklad. Jedna lžička nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden… Celý článek
Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky,… více o Nadívané kuře
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s… více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Obě mouky nasypeme do mísy, přidáme vajíčka, mléko, sůl, nastrouhaný sýr a jemně sekanou petrželku a vše dobře… více o Sýrové kuličky pro děti
Smažíme na drobno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme česnek, ochutíme podravkou, spaříme rajčata, nakrajíme a… více o Bezmasé špagety
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a… více o Česneková polévka oukrop
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2… více o Cukroví z pudinku bez vajec
V kastrolku si uvaříme těstoviny. Těstoviny slijeme a necháme je chvilku odležet. Mezitím si na větší pánev nechame… více o Těstoviny s parmazánem a petrželkou
Vše smícháme ( vajíčka do pomazánky nastrouháme ) a dáme do ledničky vychladnout. Natíráme na chléb nebo jiné pečivo. více o Babiččina pomazánka
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu,… více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými… více o Kuřecí zbytkový salát
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku… více o Parmigiana – italský zapečený lilek (odlehčená verze)
z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nasekanou cibuli, prášek do pečiva,… více o Smažená sýrová pochoutka