
3.8
Jablka nakrájíme na drobné kostičky. Vše ostatní smícháme a spojíme s jablky. 2 formy srnčího hřbetu vymažeme máslem,… více o Jablkový srnčí hřbet
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli… více o Rýžový srnčí hřbet
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením a na domácí oslavě ho spotřebujete litry. Je… Celý článek
Těžko se tomu věří, ale na letní oslavě oslníte nejen grilovaným masem. Zkuste grilovanou… Celý článek
Zatímco v zimě každý uvítá talíř horké polévky, která ho zahřeje, v létě jsou ideální studené… Celý článek
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10… více o Kapr na cerno
Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.… více o Zapečený bramborák se zelím
V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce… více o Jemná perníková buchta
Do osolené vody dáme vařit penne těstoviny. Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na malé kostičky. Přidáme trochu… více o Penne těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném… více o Domácí čokoláda III.
Recept na Vosí hnízda, jak je dělala moje mamka a jakmile jsem dostatečně vyrostl, i já sám. Je to pracnější nepečené… více o Maminčina vosí hnízda
Stoprocentní tuk rozehřejeme v rendlíku, vmícháme cukr, kakao a sušené mléko. Čokoládu naléváme do vypláchnutých… více o Výborná čokoláda do formiček
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut… více o Jednoduché houskové knedlíky
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce,… více o Mexická dršťková polévka
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu,… více o Pomazánka z vařeného masa
Vše smícháme a upečeme při 170 °C. Pocukrujeme nebo polejeme čoko polevou. více o Hrnkový perník