
3.5
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozdělíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20×40 cm. Ze… více o Závin z listového těsta s česnekem
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje… více o Závin z listového těsta na slano
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme dozlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Grilovací sezóna je konečně tady. Abyste si ji užili naplno, hodí se mít pár praktických… Celý článek
Pokud už vám docházejí nápady, jak zužitkovat cukety, máme pro vás tip. Udělejte z nich… Celý článek
Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě… více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudingový prášek,… více o Jablečný chlebíček
Ovoce rozvaříme ve smetaně, osladíme, přilijeme mouku rozmíchanou v mléce a povaříme. více o Omáčka na lívance
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná… více o Omáčka na těstoviny – žampionová
Z ingrediencí si smícháme těsto.Pečeme při 180 °C asi 20 min.Krém zamícháme a po vychladnuťí potřeme krémem,polejeme… více o Řez zvaný orgasmus
Jablka je lepší nastrouhat na hrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí. Těsto rozválíme a posypeme… více o Štrúdl z listového těsta
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží… více o Perník s jablky
1. Očištěné ovoce odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. 2. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky. 3. Všechno… více o Skvělý pečený čaj
Suroviny na těsto zpracujeme, těsto necháme do druhého dne v lednici odležet, těsto vyválíme, vypichujeme oválky,… více o Skořicové oválky
Žloutky a cukr zpracujeme mixérem dohladka. Pak vmícháme máslo, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem,… více o Mámina ořechová bábovka
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké suroviny smícháme v míse. Přidáme hrnek vlažného mléka,… více o Mramorová bábovka
Smícháme mléko (vlažné 30 celsiusů ledové z lednice nebrat) mouku vejce špetku soli rošleháme hračičkové mužou… více o Lívance od Tatínka