Jahodové řezy s bílou čokoládou

2.57

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 100
      ml voda
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 300
      g bílá čokoláda
    • 1
      ks želatinový ztužovač
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 170
      g polohrubá mouka
    • 30
      g kakao
    • 1
      lžíce olej
    • 6
      lžíce vlažná voda
  • Dozdobení
    • jahody
    • tuk
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

  • Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190 stupňů.
  • Po upečení necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.
  • Čokoládový krém: Ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu (můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme) a pořádně zamícháme. Přidáme smetanu a šlehačku, promísíme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: