Játra na cibulce a slanině

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • sůl podle chuti
    • 200
      g slanina nejlépe doma vyuzená, jinak anglická
    • 3
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný může být i ostrý
    • 500
      g játra kuřecí, ale podle chuti mohou být i vepřová, apod.
    • 0,5
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo kupovaná, přidáme kapku oleje). Jakmile slanina pustí omastek, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Potom přidáme játra a orestujeme. Přisypeme papriku a zarestujeme. Nalijeme kečup, opepříme a podle potřeby podlijeme vodou. Játra dusíme za občasného míchání a podlévání doměkka, dokud se nezačnou lehce rozpadat. Nakonec dosolíme – pokud máme hodně slanou slaninu, někdy ani není potřeba. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: