g
játra
kuřecí, ale podle chuti mohou být i vepřová, apod.
0,5
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo kupovaná, přidáme kapku oleje). Jakmile slanina pustí omastek, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Potom přidáme játra a orestujeme. Přisypeme papriku a zarestujeme. Nalijeme kečup, opepříme a podle potřeby podlijeme vodou. Játra dusíme za občasného míchání a podlévání doměkka, dokud se nezačnou lehce rozpadat. Nakonec dosolíme – pokud máme hodně slanou slaninu, někdy ani není potřeba. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami