g
játra
kuřecí, ale podle chuti mohou být i vepřová, apod.
0,5
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo kupovaná, přidáme kapku oleje). Jakmile slanina pustí omastek, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Potom přidáme játra a orestujeme. Přisypeme papriku a zarestujeme. Nalijeme kečup, opepříme a podle potřeby podlijeme vodou. Játra dusíme za občasného míchání a podlévání doměkka, dokud se nezačnou lehce rozpadat. Nakonec dosolíme – pokud máme hodně slanou slaninu, někdy ani není potřeba. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce