1.5
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku,… více o Játrové knedlíčky
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce, koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních… více o Borůvkový koláč mojí babičky
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Z lineckého těsta si vyválíme plát, vykrájíme a upečeme vajíčka. Můžeme i použít jiné těsto, já pekla z těsta na… více o Sladká malovaná vejce
POSTUP NA PIŠKOT: Žloutky, cukr a olej vyšleháme do husté hmoty, vyšleháme bílky a opatrně promícháme s žloutkovou… více o Krémový dort potažený
Celer vysypeme do cedíku, necháme okapat, popř. lehce vymačkáme a dáme na dno mísy (nejlépe ve tvaru dortové formy),… více o Vrstvený salát
I. Bulku naplníme všemi ingrediencemi II. Zabalíme do balícího papíru (nepovinné, ale pak to má větší trvanlivost) … více o Burgřík na výlet
Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky(jinak to není ono). Druhý den, si připravíme… více o Roláda z mletého masa
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečem maso a… více o Hovězí roštěná
Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec i… více o Zamilovaný dort
Zralé banány nakrájíme na cca 1cm kostky (nebo můžeme nahrubo rozmačkat). Do mísy přidáme mouku, cukr, kypřící prášek,… více o Banánové muffiny
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového… více o Rajská omáčka podle maminky
Suroviny smíchat a zadělat těsto. Přikrýt utěrkou a nechat 12 hodin vykynout. Pečicí mísu s poklopem nechat při 220… více o Domácí chléb z bílé mouky
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky… více o Dortový korpus pro začátečníky
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupané a na stejně velké kousky nakrájené brambory (nebo zbytky od oběda)… více o Rybí koláč