
1.5
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku,… více o Játrové knedlíčky
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce, koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních… více o Borůvkový koláč mojí babičky
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec… více o Krémové řezy s vaječným koňakem
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit… více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce cca 15x15 cm. V misce smícháme sýry, kopr, sůl, pepř, na plátky nakrájené… více o Taštičky plněné krabími tyčinkami a chřestem
1. varianta: Hovězí maso vařit se zeleninou, b. listem a kořením. Později přidat vepřové (obojí vcelku). Řepu umýt a… více o Boršč
Do hrnce si pridame olej z cibuli a do zlatova zpenime. Pridame mlete maso a pod poklickou dusime. Pridame pepr,… více o Rychlá omáčka na špagety
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi, na oleji orestujeme do zlatova, při restování osolíme,… více o Asijské kuře
Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a… více o Balkánské pirohy
Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na… více o Kotlety na šlehačce
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2… více o Sicilská velikonoční buchta
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme… více o Krupicová kaše
Všechny ingredience smícháme, rozšleháme a vlejeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 stupňů … více o Osvědčená hrnková bábovka