Jednoduchá kávová roláda

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto:
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá káva i se sedlinou (logrem)
    • 120
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 3
      lžíce instantní káva

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 stupňů dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír, potřeme šlehačkou (část necháme na potření obvodu) a zpět zarolujeme. Zbylou šlehačkou potřeme vršek rolády a dáme vychladit. Podáváme vychlazenou a alespoň krátce proleželou, na plátky pokrájenou, nejlépe ke kávě.

    RADA: Těsto:

  • Smetanu vyšleháme společně s instantní kávou a vanilkovým cukrem dotuha. Pokud chceme, dochutíme ještě moučkovým cukrem dle vlastní chuti. Jestliže máme smetanu s nižším obsahem tuku, doporučuji přidat do smetany i ztužovač šlehačky.

    RADA: Kávová šlehačka:

Zařazení: Zákusky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: