3.33
RADA: Těsto:
RADA: Kávová šlehačka:
Na plech dáme alobal, který vymažeme. Na něj rozložíme 2× 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou… více o Sýrová roláda – jednoduchá
Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku… více o Kávová cihla
vše smícháme dohromady a těsto necháme odpočinout. Z hotového těsta tvoříme válečky a doprostřed válečku uděláme rýhu,… více o Kávová zrna
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou… více o Kapustové závitky se zeleninou
Těsto rozválíme na plát (z jednoho balení listového těsta budeme mít 3 záviny). Poklademe šunkou a náplní, volně… více o Slaný závin s plísňovým sýrem
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do… více o Výborná ořechová bábovka
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v… více o Židovské řízky
Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné… více o Hrníčkový mazanec
Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte… více o Kapustové lasagne
1) Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky. 2) Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka. 3) Potřeme je… více o Kolečka z nivy
Tukem vymažeme pekáč, vysypeme hrubou moukou, smícháme všechny přísady na těsto - těsto musí být řidší, aby se dobře… více o Rychlý drobenkový koláč
Ze surovin připravit těsto, nechat v mrazáku. 2/3 nastrouhat na pečící papír na hrubém struhadle. Trochu utlačit.… více o Aleniny řezy
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit. Do poékáčku naskládat maso… více o Krkovice na pivě
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme. Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s… více o Zeleninový salát Barevňák
Na malé kousky rozkrájenou nebo na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev podusíme na tuku, přidáme kari koření, sůl, pepř… více o Mrkev po indicku