Krabí pomazánka Krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Nakrájejte najemno (nebo lehce rozmixujte) čtvrt menšího celeru a asi půlku pórku.… více o Krabí pomazánka
Krabí pomazánka česneková Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme, opepříme, zamícháme… více o Krabí pomazánka česneková
Mončina krabí pomazánka Cibuli a krabí tyčinky si nadrobno nakrájíme, dáme do mísy, přidáme kelímek jogurtu, majonézu, sůl a pepř a citronovou… více o Mončina krabí pomazánka
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší… Když se řekne dort zdobený houbami, představíte si asi moučník pro vášnivého houbaře. Dorty… Celý článek
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je… Šípkové keře jsou právě teď obsypané červenými plody. Děti z nich vyrábějí korálky nebo různé… Celý článek
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a… Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný… Jemná květinová vůně, čistý zelený čaj a promyšlená výroba dělají z jasmínového čaje… Celý článek
Lehká nádivka (například do kuřete) Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi… více o Lehká nádivka (například do kuřete)
Lokše s povidly Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme… více o Lokše s povidly
Perníčky III. Všechny suroviny smícháme, vytvoříme hladké těsto. Necháme do druhého dne odležet zabalené v lednici, poté pečeme… více o Perníčky III.
Omáčka z drůbežích jater Játra očistíme,opláchneme a necháme okapat.Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.K cibuli… více o Omáčka z drůbežích jater
Tvarůžková pomazánka extra Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký,… více o Tvarůžková pomazánka extra
Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce,v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme.Asi po 20ti minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Vanilkové rohlajze Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě, přidáme… více o Vanilkové rohlajze
Pravý segedínský guláš Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš), to pak proházíme v troše mouky. Nakrájíme si i cibuli. … více o Pravý segedínský guláš
Kynutý ořechový závin Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr,… více o Kynutý ořechový závin
Řecký šiš kebab Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. … více o Řecký šiš kebab
Vanilkovo-jablečná pohádka Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných… více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Česnekové brambory Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky, klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme… více o Česnekové brambory