Krabí pomazánka Krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Nakrájejte najemno (nebo lehce rozmixujte) čtvrt menšího celeru a asi půlku pórku.… více o Krabí pomazánka
Krabí pomazánka česneková Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme, opepříme, zamícháme… více o Krabí pomazánka česneková
Mončina krabí pomazánka Cibuli a krabí tyčinky si nadrobno nakrájíme, dáme do mísy, přidáme kelímek jogurtu, majonézu, sůl a pepř a citronovou… více o Mončina krabí pomazánka
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez… Zlatavá, křupavá a plná šťavnatého ovoce. To je galetka, rustikální koláč, který se právem… Celý článek
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři Přejedla se vám už krkovice nebo plátky kuřecího masa? Položte na rozpálený gril pro změnu… Celý článek
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji… Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám… Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Prošívaná deka Připravíme si těsto ze všech ingrediencí , dobře rozmícháme a vlejeme na předem vymaštěný a moukou vysypaný plech. … více o Prošívaná deka
Hrachová polévka Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka,… více o Hrachová polévka
Kuřecí steak na bylinkovém másle Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kde jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky… více o Kuřecí steak na bylinkovém másle
Medové trubičky Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně… více o Medové trubičky
Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Čokoládová pěna V rendlíku uvedeme do varu 100 ml smetany s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme žloutky. Dobře zamícháme, vsypeme… více o Čokoládová pěna
Celozrnný pivní chléb V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse… více o Celozrnný pivní chléb
Zelené fazolky na tymiánu a česneku Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Roštěnky na špeku Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět… více o Roštěnky na špeku
Kachní prsa se švestkovou omáčkou Omáčka: Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku; dejte pozor,… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Jemná zeleninová polévka Zeleninu ostrouhat a nakrájet, maso také nakrájet. Dát do hrnce, vařit (ale nesolit). Maso vytáhnout, zbytek… více o Jemná zeleninová polévka
Langoše Do vlažného mléka přidáme cukr a zamícháme, pak rozmačkáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky zamícháme sůl a pak… více o Langoše