Krabí pomazánka Krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Nakrájejte najemno (nebo lehce rozmixujte) čtvrt menšího celeru a asi půlku pórku.… více o Krabí pomazánka
Krabí pomazánka česneková Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme, opepříme, zamícháme… více o Krabí pomazánka česneková
Mončina krabí pomazánka Cibuli a krabí tyčinky si nadrobno nakrájíme, dáme do mísy, přidáme kelímek jogurtu, majonézu, sůl a pepř a citronovou… více o Mončina krabí pomazánka
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které… Konec léta a začátek podzimu patří fíkům. Tohle ovoce ve tvaru slzy je nejenom v sušené, ale i… Celý článek
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý… Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a… Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich… Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Stehýnka v pivním těstě Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s… více o Stehýnka v pivním těstě
Pikantní kuře s nivou Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou… více o Pikantní kuře s nivou
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá… V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku… více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Med z mladého jehličí Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny… více o Med z mladého jehličí
Tvarohová buchta s margotkou Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do… více o Tvarohová buchta s margotkou
Obrácené mleté řízečky I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Zmrzlina – čokoládová a… Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový… více o Zmrzlina – čokoládová a stracciatella
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Pikantní indická omeleta Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na… více o Pikantní indická omeleta
Pečené donuty Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm… více o Pečené donuty
Irský gulášek Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpeníme cibulku přidáme maso okořeníme sladkou… více o Irský gulášek
Zeleninové curry ze Středního… 1. Uvařte ve vodě čočku doměkka(asi 10 minut). 2. V druhém hrnci osmažte na oleji do sklovita cibuli a rozmačkaný… více o Zeleninové curry ze Středního východu