Sladká pohádka Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5 bílků. Těsto dáme do dortové formy a… více o Sladká pohádka
Sladká malovaná vejce Z lineckého těsta si vyválíme plát, vykrájíme a upečeme vajíčka. Můžeme použít jiné těsto, já pekla z těsta na ořechová… více o Sladká malovaná vejce
Rýže z peřiny Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí. Přilijeme horkou vodu a… více o Rýže z peřiny
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke… Začátek školního roku je za dveřmi a s ním i každodenní kolotoč snídaní a svačin. Jenže co… Celý článek
Jak udělat skvělý domácí kečup s minimem práce? Zkuste ho upéct… Když se urodí hodně rajčat, je domácí kečup jedním z nejlepších způsobů, jak se dají zpracovat… Celý článek
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu… Jestli už nevíte, co s úrodou rajčat, uvařte z nich oblíbenou italskou omáčku marinara. Je… Celý článek
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete… Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová bohužel momentálně bojuje s vážnou nemocí, nicméně na… Celý článek
Pudinková buchta se skořicí Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme uvařený pudink. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nizké kulaté… více o Pudinková buchta se skořicí
Sugo z bůčku (anglické slaniny) Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme,… více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Omáčka na těstoviny – žampionová Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná… více o Omáčka na těstoviny – žampionová
Tiramisu Ve větší míse utřeme 4 žloutky s 6 lžícemi cukru a pomalu vmícháme Mascarpone. Připravíme asi 6 porcí silné kávy,… více o Tiramisu
Těstoviny s rokforem Těstoviny uvař ve slané vodě. Připrav směs z ostatních surovin a za tepla promíchej s těstovinami. Lze podávat teplé… více o Těstoviny s rokforem
Tagliatelle se smetanovou omáčkou… Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Bůček pečený na zelí Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Bublanina s drobenkou V míse smícháme cukr, mouku, vejce, olej, mléko a prášek do pečiva. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem,… více o Bublanina s drobenkou
Masové koule s cizrnou Cibuli osmahněte na oleji. Nechte ji zchladnout a smíchejte se strouhankou, masem, skořicí, vejcem, solí a pepřem.… více o Masové koule s cizrnou
Pomazánka ze sýru Cottage Tvrdý sýr nastrouháme, zamícháme do něj cottage, bílý jogurt, pokrájenou jarní cibulku, dochutíme solí a pepřem. … více o Pomazánka ze sýru Cottage
Apple crumble 1. Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky. 2. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. … více o Apple crumble
„Třešně v těstě" – vláčný koláč Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a… více o „Třešně v těstě" – vláčný koláč