Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme litrem vody, přidáme kostku bujónu, 2 bobkové listy, nové koření a česnek. Vaříme cca 15 minut.
Poté dáme do polévky najemno nastrouhaný brambor a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (cca půl lžičky).
V polévce je hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky. Případně se ale hodí jak těstoviny, tak rýže.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely