Jednoduché boloňské špagety

3

hodnoceno: 8
Příprava: 60 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      balení špagety
    • bazalka
    • hovězí vývar podle potřeby
    • 500
      g mleté maso vepřové + hovězí
    • oregáno
    • strouhaný parmazán
    • 120
      g rajčatové pyré
    • koření na špagety
    • kečup

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci špagetového koření a krátce orestujeme. Přidáme rajčatové pyré a vývar z jedné kostky bujónu. Necháme přivést k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nám přebytečná voda trochu neodpaří. Poté přidáme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, popřípadě ještě trochu špagetového koření a 10 minut povaříme. Na závěr do omáčky přimícháme strouhaný parmazán (dá se sehnat strouhaný v balíčku po 40 g, dávám 1/2).
  • Uvařené špagety scedíme, prolijeme studenou vodou a promícháme s olivovým olejem. Podáváme s omáčkou a strouhaným sýrem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: