Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran opečeme – musí se tvořit černé puchýřky. Opečené placky dáváme do hrnce s pokličkou, potíráme rozehřátým máslem, klademe postupně na sebe. Jíme samotné, popřípadě na sladko s marmeládou nebo s masovou přílohou.
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky