Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran opečeme – musí se tvořit černé puchýřky. Opečené placky dáváme do hrnce s pokličkou, potíráme rozehřátým máslem, klademe postupně na sebe. Jíme samotné, popřípadě na sladko s marmeládou nebo s masovou přílohou.
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy