Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran opečeme – musí se tvořit černé puchýřky. Opečené placky dáváme do hrnce s pokličkou, potíráme rozehřátým máslem, klademe postupně na sebe. Jíme samotné, popřípadě na sladko s marmeládou nebo s masovou přílohou.
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka