Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi, ve které je trochu oleje. Palačinky namažeme marmeládou, nebo nutellou. Posypeme skořicovým cukrem, nebo polijeme jogurtem. Palačinky stočíme do roličky a pocukrujeme moučkovým cukrem. Můžeme dozdobit šlehačkou nebo ovocem.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami