Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako… Ricciarelli jsou jedním z těch vánočních pokladů, které si zamilujete hned při prvním… Celý článek
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii I když k Vánocům patří především cukroví, žádná pořádná oslava se neobejde bez dortu. Udělejte… Celý článek
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce Máte rádi vaječný likér? Udělejte si domácí a nalaďte se na atmosféru Vánoc. Jeho příprava… Celý článek
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů… Ještě nemáte ani jeden druh vánočního cukroví? Nevadí. Jděte na to letos chytře. Připravte si… Celý článek
Kuřecí křidýlka po čínsku Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné… více o Kuřecí křidýlka po čínsku
pečené kuře s vař bramborem Kuře dáme na pekáč, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a dáme… více o pečené kuře s vař bramborem
Ořechová buchta bez vážení Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě… více o Ořechová buchta bez vážení
Ovesné sušenky rozpustím kostku másla/Hery, ve které opeču pytlík ovesných vloček. Přidám 100g sekaných oříšků a rozinky. Po… více o Ovesné sušenky
Rychlá bábovka Všechny ingradience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme stranou a… více o Rychlá bábovka
„Karamelka" – bábovka Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva,… více o „Karamelka" – bábovka
Výborná kefírovka Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak,… více o Výborná kefírovka
Kejlovic koláčky (od Moniky… Mouku, máslo a tavené sýry zpracujeme v těsto a necháme ho chvíli v lednici odpočinout. Z těsta děláme kuličky, které… více o Kejlovic koláčky (od Moniky Brýdové)
Zapečené gnocchi Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi… více o Zapečené gnocchi
Salát z červené řepy s fazolemi Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní… více o Salát z červené řepy s fazolemi
Vídeňská roštěná s křupavou… Vídeňská roštěná Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika… více o Vídeňská roštěná s křupavou cibulkou
Sekaná pro Otesánky Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme… více o Sekaná pro Otesánky