Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého,… Jablečný závin neboli štrúdl patří mezi speciality nejen české kuchyně. Stejně tak je… Celý článek
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje… Bývalá francouzská herečka Brigitte Bardot, která je dodnes považována za jeden z prvních… Celý článek
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou… Ať už si je dáte se sklenicí mléka, hrnkem horkého čaje, nebo dobrou kávou, křupavé sušenky… Celý článek
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a… Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Šunkové uzlíčky Tvaroh promícháme s pepřem, bylinkovou solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a mlékem, dochutíme nasekaným rozmarýnem… více o Šunkové uzlíčky
Citronové kostky Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy 22x20 cm vyložené pečícím papírem a vyrovnáme povrch… více o Citronové kostky
Francouzská cibulačka Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20… více o Francouzská cibulačka
Everest Chicken Masala Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte aspoň na hodinu do marinády. Na oleji nechte zezlátnout cibuli, přidejte… více o Everest Chicken Masala
Dršťková staročeská polévka Příprava drštek: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Lasagne se zelím Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme. V druhé… více o Lasagne se zelím
Kuřecí salát s celerem Maso nakrájím na nudličky a orestuju na másle, přidám kunovjanku, celerák, ananas, zamíchám spolu s majonézou a… více o Kuřecí salát s celerem
Čokoládové muffiny Troubu předehřejeme na 200°C. Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vejce,… více o Čokoládové muffiny
Barevný kuskusový salát Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky… více o Barevný kuskusový salát
Krémová česneková cibulačka Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut… více o Krémová česneková cibulačka
Evina kmínová polévka 1. Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme 2. Mezitím si připravíme na oleji/másle… více o Evina kmínová polévka
Kanadské kuře II. Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl,… více o Kanadské kuře II.