Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu,… Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít… Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké… Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu… Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Kuřecí roláda se špenátem a nivou Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet). Špenát povaříme, až se vyvaří věškerá voda, dochutíme solí… více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Zapečené řízky s poličanem a… Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Švestkový koláč Vše kromě švestek a drobenky smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe švestky a posypeme drobenkou… více o Švestkový koláč
Uherské kuře Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a… více o Uherské kuře
Výborný koláč s krémem Heru, cukr, vodu + rum a kakao dáme do hrnce a vaříme asi 5 minut. Po vychladnutí přidáme vejce, vanilový cukr, mouku s… více o Výborný koláč s krémem
Šlehačková bábovka Ušleháme smetanu do tuha. Pak rozšleháme celá vejce a přidáme cukr a vanilkový cukr a našleháme. Pak postupně přidáme… více o Šlehačková bábovka
Banánová buchta Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány, přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici,… více o Banánová buchta
Čína placičky Nakrajime si na jemne pasky,kureci prsicka,pridame na jemno cibule,koreni ,vajicka,sojov.omacku a Solamil,toho dame… více o Čína placičky
Opravdu domácí tatarská omáčka Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Citronová srdíčka Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme a přidáme změklý tuk, citr.štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto,… více o Citronová srdíčka
Uzenofleky Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše… více o Uzenofleky
Zapečená krkovička II. Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, osolíme a z obou stran opečeme na oleji. Vyjmeme ji a na výpeku opečeme na… více o Zapečená krkovička II.