Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu,… Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít… Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké… Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu… Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Husa po starocesku Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme,… více o Husa po starocesku
Brambory zapečené se škvarky a… Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj… více o Brambory zapečené se škvarky a zelím
Pařížské řezy Heru, cukr, vodu a kakao rozpustit, nechat vychladnout, po vychladnutí odebrat 2 dcl hmoty na polevu, do zbytku přidat… více o Pařížské řezy
Kulajda paní hajné Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi 1/2 hodiny, pak přidáme další koření a brambory… více o Kulajda paní hajné
Vánoce – Skořicová srdíčka Na vál prosyjeme mouku, vmícháme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme… více o Vánoce – Skořicová srdíčka
Pikantní drůbeží řízky 1. Řízky naklepeme, ochutíme jako obvykle, mírně posypeme vegetou. 2. Housky se slaninou nakrájíme na malinké kostičky… více o Pikantní drůbeží řízky
Játrová omáčka Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo… více o Játrová omáčka
„Hned" jablečný (hruškový) koláč Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme… více o „Hned" jablečný (hruškový) koláč
Okurková omáčka z hovězího masa Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky,… více o Okurková omáčka z hovězího masa
Hermelínové řízky Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině… více o Hermelínové řízky
Med ze sedmikrásek Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron,… více o Med ze sedmikrásek