Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit,… Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny,… Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň… Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky! Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Kuřecí křidýlka po čínsku Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné… více o Kuřecí křidýlka po čínsku
Jelení steaky s povidlovou omáčkou Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu… více o Jelení steaky s povidlovou omáčkou
Nanučky z pařížského krému Šlehačku s ostatními přísadami zahřejeme, rozpustíme. Vychladlé dáme do druhého dne do ledničky. Vše ušleháme ve… více o Nanučky z pařížského krému
Špízy v sezamové krustě Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením.… více o Špízy v sezamové krustě
Králík na zakysané smetaně V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a… více o Králík na zakysané smetaně
Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve… Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, naklepeme, osolíme, opepříme, dochucuji trochou grilovacího… více o Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve smetanovo-vínové omáčce
Vepřové maso v alobalu Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení.… více o Vepřové maso v alobalu
Americké bochánky Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní… více o Americké bochánky
Bramborové placky s houbovým ragú… Bramborove placky: Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše… více o Bramborové placky s houbovým ragú a hovězím masem
Jahodový koláč od Katky Udělat drobenku. Víc jak polovinu dát do dortové formy. Zalít tvarohem, poklást ovocem. Nadrobit zbytek drobenky. Péct… více o Jahodový koláč od Katky
Cheesecake čokoládový Veškeré uvedené ingredience si připravíme hodinu až dvě před samotným pečením, aby získaly pokojovou teplotu. … více o Cheesecake čokoládový
Slaný řecký koláč Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku.… více o Slaný řecký koláč