Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý Pro spoustu časově vytížených lidí představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres.… Celý článek
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny… Josef Maršálek rád a často prozrazuje své recepty a vánoční cukroví není výjimkou. Slavný… Celý článek
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového… Do Vánoc sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale určitě už máte některé druhy vánočního cukroví… Celý článek
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny… Chcete mít napečené tradiční cukroví, ale děsí vás množství másla, které na jeho přípravu… Celý článek
Nákyp z krevet Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme… více o Nákyp z krevet
Skvělé barbecue špízy v alobalu Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky… více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Sníh do kremrolí Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která… více o Sníh do kremrolí
Spaghetti carbonara (po uhlířsku) Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme… více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Spirálky Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem… více o Spirálky
Staročeský štrúdl Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6… více o Staročeský štrúdl
Statkářská polévka Na trošce tuku orestujeme cibuli a mleté maso, poté kysané zelí. Přidáme papriku, kmín, sůl, majoránku a podusíme.… více o Statkářská polévka
Domácí tlačenka Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Drbáky s vepřovým pleckem Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku, promícháme a… více o Drbáky s vepřovým pleckem
Housky Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a… více o Housky
Bublanina s drobenkou V míse smícháme cukr, mouku, vejce, olej, mléko a prášek do pečiva. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem,… více o Bublanina s drobenkou
Celerový salát – zdravě a chutně Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a… více o Celerový salát – zdravě a chutně