
2.15
Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte… více o Nejúžasnější špenát
Na másle osmažíme cibulku do sklovita, vysypeme na ni zmražený špenát, který jsme nechali trochu rozpustit a mírně… více o Dobrý špenát
Do horkého tuku s trochou vody vložíme pokrájený špenát a dusíme 15 minut. Přidáme mouku a zamícháme. Sejmeme z ohně,… více o Špenát po bulharsku
Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat… více o Kotlety se sýrem a mandarinkami
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm).… více o Bramborová příloha s překvapením
Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením.… více o Špízy v sezamové krustě
Suroviny na nálev dáme do vody a uvedem do varu, přidáme ocet a necháme přejít varem. Do kadé sklenic dáme kopr, 3… více o Nálev na okurky od Horňanských
V míse rozmícháme tvaroh s kysanou smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vše dobře promícháme a dáme do… více o Míša zmrzlina
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.… více o Vepřová játra na slanině
Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci,… více o Rybí filé na česneku
Předehřát troubu na 180 °C. Vymastit máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypat ji moukou. Vyklepat přebytek mouky. … více o Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zmrazenou zeleninu (kdyby nebyla zmrazená, brzy by se rozvařila) a na kostičky… více o Zeleninová polévka
PROČ POLOHRUBÁ MOUKA? Výsledek dlouhodobého testování. Zkoušel jsem čistě hladkou, hladkou a polohrubou 50:50, čistě… více o DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA
Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného… více o Zapečené maso v těstíčku s máslem