g
majonéza
(lze zkombinovat s tučnou zakysanou smetanou), cca 150 -
sůl
nebo Vegeta dle chuti
pepř mletý
dle chuti
lák z okurek
dle potřeby
Postup přípravy receptu
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme. Nakonec vmícháme na menší kousky pokrájená pevná rajčata. Pokud je salát hodně hustý, můžeme ho naředit troškou láku z okurek. Salát necháme krátce proležet a vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem, dozdobíme dle chuti a fantazie.
Klasická rajčata můžeme nahradit pokrájenými cherry rajčátky. Jako obměnu můžeme do salátu také přidat jemně pokrájený, dobře vyuzený tvrdý salám (Turista, Vysočina - cca 70 gramů).
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč