g
majonéza
(lze zkombinovat s tučnou zakysanou smetanou), cca 150 -
sůl
nebo Vegeta dle chuti
pepř mletý
dle chuti
lák z okurek
dle potřeby
Postup přípravy receptu
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme. Nakonec vmícháme na menší kousky pokrájená pevná rajčata. Pokud je salát hodně hustý, můžeme ho naředit troškou láku z okurek. Salát necháme krátce proležet a vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem, dozdobíme dle chuti a fantazie.
Klasická rajčata můžeme nahradit pokrájenými cherry rajčátky. Jako obměnu můžeme do salátu také přidat jemně pokrájený, dobře vyuzený tvrdý salám (Turista, Vysočina - cca 70 gramů).
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi