g
majonéza
(lze zkombinovat s tučnou zakysanou smetanou), cca 150 -
sůl
nebo Vegeta dle chuti
pepř mletý
dle chuti
lák z okurek
dle potřeby
Postup přípravy receptu
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme. Nakonec vmícháme na menší kousky pokrájená pevná rajčata. Pokud je salát hodně hustý, můžeme ho naředit troškou láku z okurek. Salát necháme krátce proležet a vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem, dozdobíme dle chuti a fantazie.
Klasická rajčata můžeme nahradit pokrájenými cherry rajčátky. Jako obměnu můžeme do salátu také přidat jemně pokrájený, dobře vyuzený tvrdý salám (Turista, Vysočina - cca 70 gramů).
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou