
3.17
Na másle osmažíme cibulku do sklovita, vysypeme na ni zmražený špenát, který jsme nechali trochu rozpustit a mírně… více o Dobrý špenát
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do… více o Kokosová roláda jednoduše
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku… více o Piškotová roláda jednoduše
Jednoduchý, levný, ale vynikající pokrm s líbezným názvem si zamilují nejen dospělí, ale i… Celý článek
Nenechte se zmást názvem. Nejedná se o máslo v pravém slova smyslu. Jablečné máslo (anglicky… Celý článek
Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Káva je pro někoho ranní rituál, pro jiného koníček na celý život. Možná už jste slyšeli, že… Celý článek
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme,… více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do… více o Výborná ořechová bábovka
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a… více o Ořechová buchta s jahodovým želé
Rozšleháme vejce, změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme tvaroh a nakonec mouku. Těsto necháme ztuhnout alespoň půl… více o Šárčiny ovocné knedlíky
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
LUŠTĚNINY PŘEDEM NESOLIT !! (by se neuvařily) Čočku proprat v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou H2O asi… více o Čočka
Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný… více o Linecké těsto na vykrajované tvary
Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a… více o Hráškové pyré s mátou
V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu… více o Hovězí ragú II.
1. Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme… více o Omáčka Cumberland
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme… více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem