Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku.
Přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, nať z jarní cibulky a vše osolíme a opepříme. Přiklopíme druhým pekáčem nebo poklicí a dáme dusit do předehřáté trouby na 200 °C. Dusíme přiklopené zhruba 1,5 hodiny a průběžně podléváme vývarem.
Zhruba po 90 minutách odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem.
Šťouchané brambory smícháme se smaženou cibulkou a špekem pro lepší chuť.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami