Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku.
Přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, nať z jarní cibulky a vše osolíme a opepříme. Přiklopíme druhým pekáčem nebo poklicí a dáme dusit do předehřáté trouby na 200 °C. Dusíme přiklopené zhruba 1,5 hodiny a průběžně podléváme vývarem.
Zhruba po 90 minutách odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem.
Šťouchané brambory smícháme se smaženou cibulkou a špekem pro lepší chuť.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami