Zeleninová polévka V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory. Vše podusíme. Poté zalijeme… více o Zeleninová polévka
Zeleninová polévka mňam Kmín a zeleninu na másle osmažte. Přidejte vařící vodu. Vařte, dokud zelenina nezměkne. více o Zeleninová polévka mňam
Vynikající zeleninová polévka Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou a… více o Vynikající zeleninová polévka
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se! Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i… Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který… Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip… Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Meruňkový koláč s marcipánovou… Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný… více o Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Krůtí špízy 1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a… více o Krůtí špízy
Šunkové rolky s křenovou pomazánkou Máslo smícháme s nastrouhaným křenem a potřeme jím plátky šunky. Srolujeme do kornoutku a zdobíme plátkem olivy. více o Šunkové rolky s křenovou pomazánkou
Zapečená rajčata Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky s bubákem a vydlabeme. V misce smícháme Lučinu nebo jiný tvarohový sýr s balkánským… více o Zapečená rajčata
Francouzský zeleninový nákyp cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka,cuketyomyjeme,zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka,rajčata omyjeme a… více o Francouzský zeleninový nákyp
Zeleninová nádivka Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony,… více o Zeleninová nádivka
Pečená kuřecí křídla s… Švestka vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat. Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech… více o Pečená kuřecí křídla s marinovanými švestkami
Mramorovaný korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat… více o Mramorovaný korpus
Bramborové těsto-recept po babičce Vařené studené brambory postrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, smícháme s ostatními surovinami. Pokud se těsto… více o Bramborové těsto-recept po babičce
Kefírový koláč Vše dáme do mísy a mícháme ručně. Lijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Po upečení můžeme polít polevou. více o Kefírový koláč
Hovězí "hospodský" guláš V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a… více o Hovězí "hospodský" guláš
Toskánská polévka z bílých fazolí 1. Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou. 2. Ráno vodu slejte a nahraďte vývarem a bílým vínem. 3. Přidejte… více o Toskánská polévka z bílých fazolí