
1.5
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky… více o Mňamka – co dům dal
Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2–3 mm.… více o Slané pečivo – co dům dal
Cukr vyšleháme s celými vejci, přidáme rozehřátý prochladlý tuk a postupně mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Kuře pečené v troubě patří mezi oblíbená jídla strávníků i samotných hospodyněk, jelikož jeho… Celý článek
Legendární a téměř nestárnoucí herečka Jiřina Bohdalová oslavila letos na jaře už… Celý článek
Pamela Anderson není jen herečka a ikona devadesátých let. I když v poslední době přitáhla… Celý článek
Sezóna dýní je v plném proudu! Za pár korun je seženete nejen na trhu, ale i v každém… Celý článek
Rozinky namočíme na 24 hodin do 200 ml rumu (do uzavřené nádoby). Z oříšků, cukru, čokolády a strouhaných piškotů… více o Rumove koule
Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do… více o Rychlé punčové řezy
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec,… více o Zelné palačinky
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky.… více o Carpaccio ze žampionů
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky,… více o Babiččiny papriky v rajské
1.Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem,žloutky,rum,jedlou sodu,směs koření na perník a citrónovou… více o Dvoudenní perníčky
Mléko, cukr, máslo a med dáme vařit do hrnce - nejlépe takového, kde se hmota nebude přichytávat - a pomalu zahříváme.… více o Babiččiny mléčné medové karamelky
Vše se dobře promíchá, až je těsto hladké. Puding se dává prášek (nevaří se). Nalejeme na plech s pečícím papírem a… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
* oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle * brambory dáme do mísy a smícháme s moukou, vejci,… více o Bramboráky
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na… více o Královský koláč z Motrilu
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala… více o Talianska šošovicová polievka
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme… více o Hořčičná omáčka