
4
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory… více o Jihočeská kulajda
Brambory a houby dáme vařit do osolené a kmínované vody. Když jsou brambory měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou… více o Kulajda
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, houby, uvařené brambory, kmín a dochutíme octem.… více o Sýrová kulajda
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Těsto, ze kterého připravíte řadu příloh, ale také samostatných pokrmů a dezertů. A to jak… Celý článek
V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Vlašské ořechy neboli vlašáky patří mezi nejoblíbenější ořechy. Jak je ale nejlépe dostat ze… Celý článek
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a… více o Ovocný salát pro zimní večery
Připravíme palačinky do kterých jsme přidali špenátu tolik, aby byly krásně zelené. Plníme je vychladlé a podáváme k… více o Kravské palačinky
Těsto: v mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, důkladně promícháme necháme trochu zchladnout a… více o Luxusní čoko dekadentní dort – vhodný pro celiaky
1. troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem. … více o Čokoládové brownies
Na rozpálený olej vložíme rozdrobené bujónové kostky, na to poskládáme kuřecí prsa, které jsme nakrájeli na malé plátky… více o Prsa od Mary
Udělej drobenku, jeden hrnek drobenky si odeber na posypání. Do zbytku klepni 1-2 vajíčka, nasyp necelou půlku prášku… více o Drobenková buchta
Omáčka: Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku; dejte pozor,… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou… více o Pečené brambory s cibulí
Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači rozšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí. V jiné misce rozšlehejte… více o Jednoduché tiramisu
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že… více o Sladké mušle
1.Oškrábejte mrkev.Oškrábanou mrkev nastrouhejte na struhadle a přidejte do mísy. 2.Konzervovaný ananas přidejte do… více o Mrkvovo-Ananasový salát
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze… více o Nakládaný bůček