
2.75
Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem… více o Kachna pečená – klasika
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.… více o Pomalu pečená kachna s medem
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C… více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme a necháme odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky, ušleháme a usmažíme… více o Fořtovy palačinky plněné masem
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec… více o Jablečné řezy piškotové
Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme .Přidáme měkký tvaroh a na kousky pokrájený tuk a vypracujeme… více o Tvarohové polštářky
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke ktereé přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do… více o Fleky s kysaným zelím
Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj… více o Škvarkové placky pečené v kuse
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme… více o Vývar s masovými taštičkami
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží… více o Perník s jablky
Maso zakapeme citronem a necháme minimálně půl hodiny odležet. Osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na… více o Kuřecí prsa na citronu
Žloutky a cukr zpracujeme mixérem dohladka. Pak vmícháme máslo, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem,… více o Mámina ořechová bábovka
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme, necháme vychladnout, potřeme náplní a přiklopíme vrchním… více o Ořechové dortíčky
Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte… více o "Červené" kuře