3.67
RADA: Omáčka:
RADA: Kachna:
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou… více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala… více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na… více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku.… více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny - sypké… více o Jablečný kynutý koláč se smetanou
Ingredience na těsto vypracujeme na vále, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a upečeme na plechu (pár minut) - plech… více o Lahodný medový zákusek
Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty. více o Tatarská pomazánka na topinky
Uvaříme klasický pudink z mléka, přidáme vanilkový cukr. Pokud máte rádi sladší, můžete přidat ještě další cukr.… více o Tvarohová nádivka do koláčů a buchet
Suroviny zpracujeme na těsto, které vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme kolečka s průměrem 4-5 cm a do poloviny z nich… více o Kočičí oči
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme rýži a zalijeme vodou. Přídáme bujón a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit. … více o Rizoto s mozzarellou a gorgonzolou
Sůl, vejce máslo a mouku zpracujeme na těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do folie a dáme do chladu. Troubu… více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek,… více o Dobré filé se zeleninou
Všechny přísady pečlivě promícháme (ušleháme). Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe… více o Hrníčková bublanina s drobenkou
Zpracujeme každé těsto vzlášť. Pak zabalíme do celofan. sáčku a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Pak těsta… více o Koláče z Moravy
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také… více o Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony