Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
Uvařenou polévku scedíme (maso ani zeleninu nevyhazujeme). Do vývaru vložíme jíšku, po zavaření játrové knedlíčky a naposledy fleky (doma dělané nemají chybu).
Poté, co se polévka přestane vařit, ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Odložené maso nakrájíme na kousky a zeleninu nastrouháme nahrubo. Vložíme do polévky při podávání.
Kdo nemá rád v polévce maso nebo zeleninu dávat si nemusí. Polévka je výborná i druhý den.
Do dortové formy na dno naskládejte bebečka, aby zakryly dno (možno i nalámat do děr). Z mléka (nemusí být celé dvě…
více o Přepychový kalorický orgasmus
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy