1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř. Vaříme 45 minut. Vytáhneme maso, pokrájíme a necháme v teple.
2. Na horkém sádle orestujeme prolisovaný česnek, mouku, papriku, zalijeme trochou vody a uděláme hustou jíšku. Vlijeme do vroucí polévky a jestě povaříme 10 minut, nakonec přidáme pokrájenou klobásku a maso. Dochutíme šlehačkou a solí. Dobrou chuť.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou